duminică, 18 noiembrie 2018

INVITATIE

Forumului structurilor asociative din SNAOPSN  va invita ca ziua MARII UNIRI  sa o sarbatorim impreuna, la ora 12.50 in Piata Universitatii, la statuia lui MIHAI VITEAZUL- INTAIUL UNIFICATOR.

Doamnelor si domnilor din REZERVA ARMATEI ROMANE,
In prag de mare sarbatoare cred ca este necesar sa ne reamintim si sa aducem la cunostinta tuturor, indiferent de melegurile pe care se afla si ce interese reprezinta ca potrivit Constitutiei Romaniei:

 Art. 1 – Statul român
(1) România este stat naţional, suveran şi independent, unitar şi indivizibil.
(2) Forma de guvernământ a statului român este republica.
(3) România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate.
(4) Statul se organizează potrivit principiului separaţiei şi echilibrului puterilor – legislativă, executivă şi judecătorească – în cadrul democraţiei constituţionale.
(5) În România, respectarea Constituţiei, a supremaţiei sale şi a legilor este obligatorie.

Constatam cu tristete dar si cu indignare ca aceste prevederi constitutionale nu sunt respectate de clasa politica autohtona si ignorate sau calcate brutal in picioare de ,,partenerii” nostri din Uniunea Europeana.
Personal, european convins, am crezut ca o data cu aderarea la Uniunea Europeana vom beneficia de valorile morale ale acesteia. Realitatea este insa mai cruda decat cele mai urate inchipuiri.
Romania nu reuseste sa se prezinte ca un stat unitar nici in anul sfant al Centenarului Marii Uniri. Incepand cu Seful statului, adeptul teoriei GUVERNUL MEU, POPORUL MEU, NISTE PENLI, continuand cu unii membrii ai Guvernului adepti ai sloganului noi suntem statul, deci noi decidem cum ,,VREA MUSCHII MEI” si culminand cu parlamentarii detinatori ai sloganului ”noi votam cum vrea partidul” totul este o demonstratie a sintagmei ,,ASA NU!”

Revenind la noi REZERVA ARMTEI ROMANIEI , o categorie socioprofesionala desconsiderata si dispretuita de clasa politica si ignorata complet de partenerii nostri din NATO am ajuns in situatia ingrata de a deveni cobaii experimentali psihologici ai ,,oricui a ajuns la butoane”.
Manipularea ordinara si fara scrupule, dezinformarea si specularea cu abilitate a refularilor unora dintre noi imediat dupa trecerea in rezerva, combinat cu desocializarea noastra fortata are ca rezultat palpabil DEZBINAREA NOASTRA, LIPSA DE COERENTA SI ABILITATE IN FOLOSIREA UNOR CAI SI PROCEDEE EFICIENTE DE ACTIUNE.
Observ cu trisete ca avem prea multi ,,COMBATANTI” pe Facebook si prea putini in actiuni concrete, ca sau inmultit exagerat numarul specialistilor ,,CARE COMBAT ORICE NUMAI DE DRAGUL DE A MANGAIA TASTATURA” dar care nu vin cu nimic concret, sigura lor ,,realitate” NU E BINE!
In aceste conditii, va invit dragi camarazi, adevarati purtatori ca si mine ai hainei militare, sa ne demonstram, in primul rand noua, dar si decidentilor politici, ca cel putin acum, in al doisprezecelea ceas, ne-am trezit si actionam unitar. Proxima si cea mai de impact actiune este pe 1 DECEMBRIE cand putem demonstra coeziunea noastra.
Va invit pe toti, pe ca ziua MARII UNIRI sa o sarbatorim impreuna, la ora 12.50 in Piata Universitatii, la statuia lui MIHAI VITEAZUL- INTAIUL UNIFICATOR.
Toti cei ce aveti tinuta militara veniti imbracati in uniforma.
Am marea rugaminte ca pana marti 20.11.2018 orele 14.00 sa-mi comunicati la adresa de e-mail :nicolae.gropan@yahoo.comgradul,numele si prenumele dumneavoastra, cei care doriti ca impreuna sa impartasim aceleeasi idealuri.
Doamne ocroteste-i pe ROMANI!
Va astept,
Am onoarea sa va salut!
Gl.bg.(rtr) Nicolae GROPAN – Presedintele in exercitiu al Forumului structurilor asociative din SNAOPSN