luni, 12 martie 2018



Presedintele Federatiei Militarilor din  Romania domnul general de brigada in retragere Nicolae Gorpan, presedinte in exercitiu al Forumului structurilor asociative ale militarilor in rezeva si retragere din sistemul de aparare, ordine publica si securitate nationala, explica:

CONTINUAREA ARUNCARII PE PIATA A FALSEI PROBLEME A RECALCULARII PENSIILOR MILITARILOR

Dragi camarazi, in 19 ianuarie 2011 postam in spatiul virtual textul ce urmeaza. Motivele expuse atunci au stat la baza infiintarii Ligii pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari. Daca cititi cu atentie si faceti o analogie cu ziua de azi, observati ca aproape nimic nu s-a schimbat. Ba din contra unele aspecte s-au accentuat. Diferentele ar fi : * atunci era un presedinte ,,jucator” iar acum unul ,,nepasator” ; * atunci aveam pensii ,,nesimtite,, acum avem ,,speciale,,; . IN REST ACEIASI ACTORI CU ALTE NUME, atunci SEITAN , acum OLGUTA, atunci BOC , acum .. e greu sa-i enumar cati au fost, atunci ,,jucatorul BASESCU,, acum aparatorul propriilor interse JOHANNIS; ACELEASI ABUZURI,MINCIUNI SI DEZINFORMARI, ACEIASI ,,FORMATORI DE OPINII- SPECIALISTI IN VORBE GOALE SI AFIRMATII FARA ACOPERIRE,,.
            Situatia fiind aceeasi, m-am hotarat sa reactivez Liga pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari, unde se impun actiuni si mai ferme, mai clare si diversificate.

      NUMAI IMPREUNA- TOTI PENSIONARII MILITARI VOM DEVENI O FORTA DE LUAT IN SEAMA DE GUVERNANTI. LASATI DE O PARTE ORGOLIILE, FRUSTRARILE, DORINTA DE EPATARE CU ORICE FEL SI PUNETI-VA CAPACITATILE IN SLUJBA CAUZEI COMUNE. 
ASA SA NE AJUTE DUMNEZEU!

Cititi si analizati!
Marea cacealma:
                Participarea presedintelui României la dezbaterea cu tema"Reforma institutionala a Statului Român. Statul asistential, statul minimal sau statul eficient?"
                            "As mai face, legat de pensii, o mentiune. Este o dezbatere uriasa. Eu, la 17:00, voi avea o întâlnire cu toti factorii de decizie din institutiile militare. Este evident ca nu s-a raspuns nevoii de a se transmite pâna la 1 decembrie adeverintele de venit din diverse locuri de munca; poate era si dificil, în unitatiile militare, sa alerge un rezervist pe la toate unitatile pe unde a lucrat. Dar ce stiu, reconfirmat astazi, este ca foarte putine pensii vor scadea. În general, aplicarea noii legi, mai ales pentru cei care dupa ce au plecat din Armata, au mai si lucrat, le aduc pensii mai mari. Problema este, însa, de comunicare publica defectuoasa, la toate ministerele si institutiile militarizate si solutia pe care au adoptat-o, neavând terminate calculele, sa transmita pensionarilor militari un minim în functie de venitul mediu în institutie, ceva de genul acesta. Dar am vrut sa comunic acest lucru exact pentru ca este presa aici." (sublinierile imi apartin)

            Cu toata deferenta ce o am pentru institutia presedintelui imi permit sa afirm ca aceasta declaratie nu are sustinere sub nici o forma. Sa ma explic:
            De o lunga perioada de timp toata lumea vorbeste ca nu este corecta taierea asta a pensiilor. Toata media dezbate pe toate partile aceste aspecte. La Constanta se fac mitinguri. La Bucuresti se pregatesc mitinguri. Toate astea se intampla sau se vor intampla in viitorul foarte apropiat si cu toate astea clasa politica aflata la putere se face ca nu zice si nu face nimic. Se creaza psihoza nationala ca nu se stie ce ar trebui sa se intample pentru a fi bagati in seama, pentru a nu mai spune guvernul ca vom primi banii inapoi (probabil cum au primit cresterea de 50% profesorii, printr-o lege aprobata de parlament, de seful statului, de toti) si ca nu este decat o problema de zile, saptamani, luni sau ani. Se pare ca nu se stie ce trebuie facut pentru a putea fi respectata o decizie a unei intastante supreme. Guvernantii ne lasa intentionat impresia ca aceste taieri asa din topor pentru tot si pentru toate vor avea un sfarsit prea bun, ca toate astea au fost facute fara cap. Peste tot se scrie si se afirma ca o lege nu poate avea caracter retroactiv, chiar cu citate din Constitutie, apropo pe care seful Statului a zis ca o respecta. La noi nu este asa. Legea data e lege data si este aplicata. Cum? Se vede. Rupem tot si toate.
             
             Domnilor de la putere inteleg CRIZA, inteleg caderea asta a Statului, inteleg ca trebuiesc dati niste bani prin contracte unora care au sponsorizat campaniile electorale, inteleg smecheria, inteleg ca unii din bogati trebuiesc sa fie si mai bogati, inteleg ca pensionarii, bugetarii si cine o mai fi suntem de sacrificiu, ce NU inteleg e cum pana acum cu toate scaderile, taierile astea tara nu are nici macar un gram de speranta ca s-a redresat ceva, ca astea au avut un mic efect, ca in general s-a intamplat ceva pozitiv.

                Nu s-a intamplat nimic si mai mult ca sigur pentru noi, dar pentru dumneavoastra cei de la putere sigur e mai bine. Domnilor de la putere si domnule Presedinte dumneavoastra sunteti niste asistati sociali pentru ca aveti un buget de cheltuieli care a crescut anul acesta, cum, nu stiu. A, mi-am adus aminte prin vot, asa este, este democratic si legal, cam cum este tot in tara asta. Numai legea care trebuie respectata nu este. Eu ca militar pensionar refuz sa fiu catalogat ca un asistat social, asta pentru ca nu sunt si doi am contribuit la Stat pentru pensie. 

               Prostia asta ca militarii nu au contribuit decat nu stiu cand si nu stiu cum a mers pana mai acum ceva timp. Oamenii s-au desteptat si au vazut ca nu militarii sau alte categorii sociale sunt raul societatii. 
            
            Din incompetenta guvernul a cerut adeverinte de venit pentru militarii pensionari. Pai daca nu aveam contributii la bugetul asigurarilor sociale de ce se mai cer?? Si partea cu anii lipsa o sa se rezolve foarte simplu ....decizia de pensionare. La pensie nu iesi ca vrei tu, te trezesti intr-o dimineata si vrei sa fi la pensie. Nu, te scoate statul. Ca nu ai stagiu complet iar este o minciuna. 99% dintre pensionarii militari sunt iesiti la pensie la varsta deci stagiu complet. Acum nu se mai gasesc anii. Eu zic sa ne aresteze pe toti cu ani lipsa pentru ca am folosit insemnele statului fara sa avem voie. Cred ca nu mai exista in lumea asta o mai mare hotie ca la noi.                 
             Oricum nu numai despre noi este vorba, este vorba si despre veterani, care chiar au facut ceva pentru tara asta, de vaduvele de razboi, de invalizii din armata...de toti. Toti loviti la temelie cu aceeasi barda. Suntem in tara noastra condusi dupa vrerea unuia si a altuia prin grave incalcari ale Constitutiei, ale legislatiei statului roman a tratatelor internationale la care Romania este parte semnatara prin nesocotirea jurisprudentei romanesti si europene. 

              Recunosc ca pana acum cateva zile m-am lasat si eu pacalit de infernala masinarie de propaganda, dezinformare si dezbinare. Am acceptat sa particip la o emisiune televizata de la Realitatea TV din data de 14.01.2011 cu un scop precis :demonstrarea "marii cacialmale portocalii" referitoare la asa zisa recalculare a pensiilor. Din pacate modul de pregatire si desfasurare a emisiunii mi-au creat un mare disconfort si chiar o stare de nervozitate excesiva intrucat intre ceea ce mi s-a prezentat in invitatie s-a transformat in ceva care ne-a adus un mare deserviciu. Cacealmaua de care vreau sa scriu se numeste "CONTINUAREA ARUNCARII PE PIATA A FALSEI PROBLEME A RECALCULARII PENSIILOR MILITARILOR" dupa 01.01.2011. 

              Incepand cu 01.01.2011, Recalcularea pensiilor este ilegala de facto intrucat prin art.196 din Legea nr. 263/2010 – privind sistemul unitar de pensii a fost abrogata Legea nr.19/2000.
                   Art. 196. - La data intrarii in vigoare a prezentei legi se abroga:
a) Legea nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 140 din 1 aprilie 2000, cu modificarile si completarile ulterioare;
              Ori Legea 119/2010 si actele conexe au fost construite avand la baza tocmai Legea 19/2000 si actele conexe au ca temei juridic trimiterile la legea abrogata, astfel:
                            Art. 1 Pe data intrarii in vigoare a prezentei legi, urmatoarele categorii de pensii, stabilite pe baza legislatiei anterioare, devin pensii in intelesul Legii nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii si Alte drepturi de asigurari sociale, cu modificarile si completarile ulterioare: a) pensiile militare de stat;
                                       Art. 2(1) Pensiile de serviciu anticipate si anticipate partiale dintre cele prevazute la art. 1 devin pensii pentru limita de varsta in intelesul Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare. 
                                     (2) Pensiile anticipate de serviciu dintre cele prevazute la art. 1 lit. c) si f) devin pensii pentru Limita de varsta in intelesul Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare. 
                                               (3) Pensiile de invaliditate si pensiile de urmas dintre cele prevazute la art. 1 devin pensii de invaliditate, respectiv pensii de urmas, in intelesul Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare. 
                                        (4) Pensiile de serviciu, altele decat cele mentionate la alin. (1)—(3), dintre cele prevazute la art. 1, devin pensii pentru limita de varsta in intelesul Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare. 
                                    Art. 3(1) Pensiile prevazute la art. 1, stabilite potrivit prevederilor legilor cu caracter special, cuvenite sau aflate in plata, se recalculeaza prin determinarea punctajului mediu anual si a cuantumului fiecarei pensii, utilizand algoritmul de calcul prevazut de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.
                                           (2) In situatia pensiilor dintre cele prevazute la alin. (1), care au fost stabilite in baza legilor speciale, pensia din sistemul public se determina considerandu-se a fi indeplinite conditiile de acordare prevazute de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare.                                             (3) In termen de 15 zile de la data intrarii in vigoare a prezentei legi, se elaboreaza metodologia de recalculare a pensiilor prevazute la art. 1, care se aproba prin hotarare a Guvernului.
                             Art. 4(1) Recalcularea pensiilor prevazute la art. 1 se realizeaza de catre institutiile in evidenta carora se afla persoanele beneficiare, dupa cum urmeaza: 
                                                 a) intr-o perioada de 5 luni de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului prevazute la art. 3 alin. (3), pentru pensiile prevazute la art. 1 lit. a) si b); 
                                              b) intr-o perioada de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului prevazute la art. 3 alin. (3), pentru pensiile prevazute la art. 1 lit. c)—h). 
                                 (2) Cuantumul pensiilor recalculate potrivit prevederilor alin. (1) se stabileste in baza punctajului mediu anual, determinat potrivit prevederilor Legii nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, si se plateste de la data de intai a lunii urmatoare expirarii perioadei de recalculare prevazute la alin. (1) lit. a) sau b), dupa caz.  
                       Art. 7(1) Procedura de stabilire, plata, suspendare, recalculare, incetare si contestare a pensiilor recalculate potrivit prezentei legi este cea prevazuta de Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare. 
                                            (2) Pensiilor prevazute la art. 2 li se aplica in mod corespunzator dispOzitiile din Legea nr. 19/2000, cu modificarile si completarile ulterioare, care reglementeaza aceste categorii de pensii.
          
              Singura prevedere ce se mai pastreaza din Legea 119/2010 in Legea nr.263 este: Art. 171. - La data intrarii in vigoare a prezentei legi, pensiile din sistemul public de pensii si alte drepturi de asigurari sociale, inclusiv categoriile de pensii prevazute la art. 1 din Legea privind stabilirea unor masuri in domeniul pensiilor, devin pensii in intelesul prezentei legi.

Referitor la cacelma cititi si va cruciti: Art. 169. - (1) Pensionarii sistemului public de pensii ale caror drepturi de pensie au fost stabilite potrivit legislatiei anterioare datei de 1 aprilie 2001, care au desfasurat activitati in locuri incadrate in grupa I si/sau grupa a II-a de munca, beneficiaza de o crestere a punctajelor anuale realizate in aceste perioade, dupa cum urmeaza:5) In situatia in care cuantumul pensiei aferent punctajului mediu anual rezultat in urma aplicarii prevederilor alin. (1)-(4) este mai mic decat cel cuvenit sau aflat in plata, se mentine acest cuantum pana la data la care, prin aplicarea formulei de calcul prevazute de lege, se obtine un cuantum al pensiei mai mare.

               Ma intreb si il intreb si pe domnul presedinte : oare despre ce fel comunicare este vorba?
               
              Dragii mei camarazi tot ceea ce se intampla este de natura penala.

 Prin comunicare de informatii false, santaj si amenintare, insulta, calomnie, furt calificat, abuzul de incredere, gestiune frauduloasa, inselaciune, abuz in serviciu in forma calificata, falsul material în înscrisuri oficiale si uz de fals, Codul Penal art.168 indice 1,194,195,205,206,208,209,213,214,215 ,246,247,248 indice 1, 288, 291

        Am ajuns sa traim intr-o tara ai carei guvernanti nu numai ca nu respecta istoria, traditiile, normele morale si spirituale dar guverneaza fara nici un fel de jena sau frica, daca nu de Dumnezeu intr-un dispret total fata de propriul popor.

           Suntem sclavi in propria tara si nu facem nimic. Cred ca singura noastra sansa este intocmirea rapida a unui protool de colaborare intre toate structurile asociative din domeniul apararii, ordinii publice si sigurantei nationale si, impreuna sa parcurgem rapid toate etapele juridice interne si la CEDO pentru a ne apara drepturile. Daca Statul nostru nu este in stare sa ne protejeze si ignora deciziile instantelor romanesti ne adresam instantelor internationale, poate asa se mai vede si ce se intampla in Roamania. Suntem membrii U.E. Pensia este un drept nu un beneficiu.