joi, 1 martie 2018

SCRISOARE DESCHISA

                  Stimati camarazi, distinsul scriitor si jurnalist militar col.r.Pavel Lica ne roaga sa exprimam reactiile noastre, pe pagina Facebook a domniei sale, la scrisoarea de mai jos, pe care intentioneaza sa o trimita tuturor consiliilor judetene.L-am intrebat pe domnul colonel cu ce putem sa-l ajutam si mi-a comunicat sa o redistribuim prietenilor si primariilor acolo unde noi locuim. Ideea este deosebita.Eu ii voi da curs.Felicitari domnule col.r Pavel Lica!
Scrisoare deschisă către
CONSILIILE JUDEŢENE, MUNICIPALE, ORĂŞENEŞTI, COMUNALE ŞI PRIMARII TUTUROR 
LOCALITĂŢILOR DIN ROMÂNIA

                  În anul Centenarului Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918, înfăptuită prin voinţa neamului românesc de pe întinsul străvechii Dacii şi pecetluită cu sângele sutelor de mii de ostaşi ai armatei române care au apărat-o, luptând apoi pentru eliberarea teritoriilor smulse ţării prin ticăloasa înţelegere dintre Hitler şi Stalin, acum când am rămas singura ţară din Europa cu trupul sfâşiat de marile puteri ale lumii, a venit vremea să fim la înălţimea înaintaşilor noştri care n-au conceput să lase în mâna vrăjmaşilor nicio palmă din pământul Grădinii Maicii Domnului.

       Fraţii noştri de peste Prut, care au avut de suferit în gulaguri şi siberii, strâng acum rândurile, înfruntând ameninţările antiunioniştilor şi îşi afirmă răspicat dorinţa de a se reuni cu patria mamă România, semnând în acest sens declaraţii oficiale la nivelul primăriilor şi raioanelor.

      Chiar dacă ele n-au consecinţe juridice, acestor acte solemne trebuie să le răspundem şi noi, cei din dreapta Prutului, la fel, cu acelaşi entuziasm, pentru a dovedi lumii, marilor puteri, Uniunii Europene şi NATO, că vrem o reparaţie istorică, aşa cum s-a întâmplat în 1990 cu cele două Germanii.

      Semnalul acestei voinţe a fost dat zilele trecute de o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud, de o alta din judeţul Covasna precum şi de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud.

        E timpul să facă acest lucru toate judeţele şi localităţile ţării!

        Cum un asemenea gest nu poate atrage condamnări în instanţă, consider că unirea în cuget şi solidaritatea cu fraţii noştri de peste Prut îi pot determina pe conducătorii şi parlamentarii ţărilor surori să ia în serios voinţa neamului şi să înfăptuiască din nou UNIREA.

       Dumnezeu să vă dea gândul cel bun şi puterea de a trece la acţiune!

Semnează un cetăţean şi ostaş al României,
Col.rtr. Lică Pavel
Membru al Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România
Membru al Uniunii Scriitorilor din România 
Luptător Remarcat prin Fapte Deosebite în Revoluţia 
Română din Decembrie 1989

Lt.col.r. Dragos Icleanu