vineri, 19 februarie 2016

OPINII PRIVIND APLICAREA LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT

Membri ASOCIAȚIEI ”ROMIL” FILIALA BUCUREȘTI, consecvenți principiilor de bază ale existenței acesteia, respectă părerile și opiniile tuturor militarilor activi, în rezervă și retragere din sistemul de securitate națională, ale tuturor cetățenilor  țării, referitoare la fenomenul militar în ansamblu și în special în domeniul pensiilor militare, un subiect deosebit de sensibil și larg mediatizat de câțiva ani încoace.
Apreciem modul civilizat și bine susținut de specialiști, de cei care prin ceea ce au făcut în armată, interne și serviciile specializate în securitatea țării, demonstrează corectitudine, echidistanța și încredere în opiniile lor.
Apreciem pe toți cei care au înțeles și înțeleg că demersurile pensionarilor militari sunt îndreptate în principal către societatea românească, cea care  acordă  respectul de care trebuie să beneficieze toți cei care au acționat și acționează pentru apărarea țării și în secundar către organele statului, cele care trebuie să asigure respectarea legilor țării de către toți românii indiferent de locul pe care îl ocupă în societate.
Apreciem eforturile depuse de unii membri ai Parlamentului României, deputați și senatori care au înțeles că trebuie să se facă dreptate și pentru cei care și-au pus zălog viața pentru  apărarea țării.
Suntem convinși că opiniile și părerile exprimate de fiecare dintre noi sunt diferit apreciate sau înțelese .
Suntem convinși că demersurile membrilor asociației noastre, demersuri susținute de SNPPC, nu sunt înțelese de către toți cei preocupați de aplicarea Legii pensiilor militare.
Suntem convinși că sprijinul acordat de domnul deputat Nicolae MIRCOVICI a fost înțeles diferențiat având în vedere faptul că în câteva zile (după o muncă de câteva luni) s-au propus spre analiza Camerei Deputaților amendamente la o Ordonanță de Urgență a Guvernului ( 57/2015) .
Suntem convinși că senatorii membri ai Comisiei de Apărare a Senatului care  au avizat – negativ ordonanța nu au fost informați corect sau deloc, de existența acestor amendamente. Pentru acest lucru ar trebui să mulțumim  unor colegi  care activează ca și consilieri, specialiști militari, pe lângă această comisie.
Suntem convinși că situația excepțională creată de  existența  a......peste 100 de asociații și sindicate ale militarilor, de lipsa unei atitudini unitare față de aplicarea Legii pensiilor militare are drept rezultat...NEAPLICAREA LEGII PENSIILOR MILITARE DE STAT, LEGE PROMULGATĂ DE PREȘEDINTELE TĂRII.
Indiferent de opiniile noastre trebuie să ținem cont de respectul pe care trebuie să-l acordăm țării prin atitudine morală demnă față de acordarea drepturilor legale și unitare pentru toți cetățenii României.
Indiferent de opiniile noastre trebuie să ținem cont că nu este moral să ceri pensii mai mari decât soldele primite, nu este moral să ceri drepturi pe care nu le-ai avut.
Este moral să ceri să-ți fie respectate drepturile prevăzute de lege, nu să ceri drepturi interpretate în folos personal. Dacă pentru ceea ce ai făcut peste îndatoririle de serviciu ai fost recompensat, nu este moral să supralicitezi .
Este moral să ceri ca și cei care astăzi sunt nedreptățiți de lege, militarii angajați pe bază de contract, să beneficieze de aceleași drepturi ca toți cei care au jurat pentru apărarea țării și cărora  trebuie să le fie acordat la pensie  același respect pentru ceea ce au făcut pentru țară ...TOȚI...NU NUMAI UNII.
Este imperios necesar  SĂ DEMONSTRĂM ȚĂRII CĂ NU DORIM DREPTURI  ÎN PLUS CI APLICAREA  LEGII !
Nu cred că putem demonstra acest lucru prin urlete, țipete, amenințări, etc., ci prin acțiuni legale. Prin acțiuni care să nu degenereze în RENUNȚAREA LA VALORILE DEMOCRATICE ALE SOCIETĂȚII.
DEMOCRAȚIA ÎNSEAMNĂ RESPECTUL CELUI DE LÂNGĂ TINE, RESPECTUL OPINIILOR LUI, RESPECTUL FAȚĂ DE CEL CARE SE GÂNDEȘTE LA BINELE GENERAL, NU PERSONAL, RESPECTUL GENERAL , ÎN SPIRITUL LEGII.
NU PUTEM APROBA TOTI UN PROIECT, PROTOCOLUL DE COLABORARE  AL ASOCIAȚIILOR MILITARE ( mai puțin AMCMRR care nu dorește, prin liderii săi o colaborare reală între toate asociațiile rezerviștilor din sistemul de securitate națională) pentru că nu toți avem aceeași concepție față de ceea ce înseamnă sistemul, asociațiile sale dar și respectul față de lege.
Putem însă să spunem societății civile că trebuie să ne respecte sacrificiile făcute pentru țară, prin punerea în aplicare a LEGII PENSIILOR MILITARE.

Președintele Asociației ”ROMIL” Filiala București

                      Col.r. Tudor Marian