marți, 27 noiembrie 2018

SCRISOARE DESCHISA ADRESATA POPORULUI ROMAN

Forumul Asociațiilor Structurilor Asociative din Sistemul Național de Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională

1 decembrie 2018 
CENTENARUL MARII UNIRI, SARBATOAREA INTREGII ISTORII A ROMANILOR SI ROMANISMULUI


DRAGI ROMANI (din tara si de pretutindeni)

La 1 decembrie sarbatorim centenarul marii uniri simbolul unităţii românilor, împlinirea unui ideal naţional, pe care l-au visat şi pentru care au luptat, patru generaţii în toată epoca modernă, fiind in acelasi timp si sarbatoarea unei intregi istorii a romanilor , singurul popor care traieste acolo unde s-a nascut. 

Acest popor este urmasul primei civilizatii care si-a lasat prima semnatura pe acest pamant acum 7000 de ani, singurul popor pe care nici o putere din lume nu l-a cucerit chiar dacă a fost împărţit, despărţit şi asuprit de mai multe imperii. nimeni nu a reuşit să supună acest popor atata timp cât a fost unit. 

Acest popor a dus o lupta continua in decursul istoriei sale pentru independenta si unitate, ideal implinit pentru prima oara sub voievodul unirii tuturor romanilor - MIHAI VITEAZUL.

Pamantul acestei tari este brazdat de insemnele luptelor si al mormintelor eroilor cazuti intru implinirea idealului suprem al unirii.

In astfel de momente de sarbatoare si in acelasi timp de comemorare a tuturor acestor eroi ai neamului roman am luat cunostinta cu ingrijorare de incercarea unora de a strica manifestarile de ziua nationala prin asa-zise manifestari antiguvernamentale. 

Pe aceasta cale facem un apel la toti romanii, inclusiv la vesnicii demonstranti, de a constientiza faptul ca aceasta sarbatoare este a poporului roman si este un moment de cinstire a eroilor neamului care au luptat pentru infaptuirea marelui ideal al unirii tuturor romanilor intr-o singura patrie. 

Intr-o astfel de zi, desfasurarea oricaror actiuni antiguvernamentale si afisarea/purtarea de insemne si pancarte ofensatoare reprezinta o palma pe obrazul tuturor romanilor si o jignire a istoriei romaniei . 

Dorim sa reamintim romanilor ca fortele apartinad sistemului de aparare nationala, ordine publica si securitate nationala ce vor fi prezente la parada militara de ziua nationala, reprezinta institutiile statului care au ca menire garantarea independentei si suveranitatii statului unitar roman. Aceste forte sunt purtatoarele insemnelor nationale si printr-o ofensa adusa acestor insemne aceasta este adusa si acestor institutii. Facem apel la retinere in organizarea unor actiuni ce ar umbri aceasta sarbatoare. 

Trebuie sa tinem minte cuvintele lui NICOLAE IORGA care spunea ca marea unire nu a fost un dar, coborât asupra neamului românesc, ci este zbaterea sufletească necontenită a unui întreg popor, creat unitar pentru a trăi şi pentru a rămâne în aceeaşi unitate neîntreruptă. Unirea este întruparea în aceste timpuri a unui drept câştigat din moşistrămoşi.


DRAGI ROMANI, 
Acest moment este unul de sarbatoare si cinstire a eroilor neamului care au luptat pentru unitatea si libertatea poporului si trebuie cinstit cum se cuvine si nu prin manifestari antiromanesti.


1 DECEMBRIE 2018 ESTE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI, SARBATOAREA MARII UNIRI SI ZIUA NOASTRA A TUTUROR! SA LASAM DEOPARTE TOATE SUPARARILE SI NEMULTUMIRILE SI SA NE BUCURAM CA SUNTEM ROMANI! 

LA MULŢI ANI ROMÂNIA! 
LA MULTI ANI ROMANI! 
DUMNEZEU SA OCROTEASCA ROMANIA!


Presedintele FORUMULUI structurilor asociative din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala