joi, 14 septembrie 2017

COMUNICAT nr. 5/FSAM/11.09.2017
Federatia Militarilor din Romania asigurand conducerea Forumului Structurilor Asociative ale Militarilor din Sistemul de Aparare, Ordine Publica si Siguranta Nationala organizeaza ,,Dezbaterea publica deschisa” pe tema ,,Realitatile cotidiene ale vietii militarului roman”.
Activitatea se va desfasura in data de 20 septembrie 2017, orele 10.00 14.00, in sala de spectacole de la Inspectoratul Muziciloe Militare din Bulevardul Iuliu Maniu nr.11-13.
Structurile asociative sunt rugate ca pana la data de 14 septembrie ora 16.00 sa comunice numele, prenumele, seria si numarul cartii de identitate - date necesare asigurarii accesului in unitatea militara.
Poate participa, in mod individual, orice militar in activitate, rezerva sau retragere afiliat sau nu unei structuri asociative, cu conditia sa comunice, pana pe data de 15.09.2017, orele 16.00, numele si prenumele, seria si numarul cartii de identitate, in vederea asigurarii intrarii in unitatea militara.
Intrucat numarul locurilor este limitat se va asigura accesul in functie de data inscrierii dupa principiul ,,primul sosit-primul servit”.
In conformitate cu principiile dreptului neingradit la informatii stipulate de:
-art.21 din Declaratia Universala a drepturilor omului;
-art.11 din Conventiei Europene a drepturilor omului ,, Libertatea de exprimare și de informare;
-art.31 – din Constitutia Romaniei - ,,Dreptul la informare”;
-art.49 litera a), 50,51 alin (2) Ordonanta nr.26/2000 cu completarile si modificarile ulterioare;
-art.1,3,5,6 si 17 din Legea nr. 544 din 2001- privind liberul acces la informatiile de interes public;
Lansam invitatia publica reprezentantilor tuturor structurilor cu drept de decizie si legiferare in domeniul militar sa participe la activitate.
Simultan cu invitatia publica vom trimite si invitatii individuale in care vom preciza si cateva intrebari la care invitatii vor trebui sa raspunda, intrebari ce vor fi aduse si la cunostinta participantilor pe timpul desafasurarii dezabaterii.
In acest sens rugam participantii ca eventualele intrebari, sugestii sau propuneri pentru buna desfasurare sa fie trimise, pana la data si ora mentionate referitor la transmiterea datelor de inscriere la activitate.
Lansam apelul tuturor structurilor asociative,membre ale forumului sau nu, organelor conducatoare ale acestora, SA LASAM DE O PARTE ORGOLIILE, INTERESELE PERSONALE SAU DE GRUP SI SA NE UNIM IN SCOPUL RECUNOASTERII CATEGORIEI NOASTRE SOCIPROFESIONALE, asa cum se intampla in lumea civilizata.
Date de contact :
- Prin telefon/sms la nr. 0744.649.707
- Prin E-mail nicolae.gropan@yahoo.com
Cu aleasa consideratie,
Presedintele Federatiei Militarilor din Romania si al Forumului

Gl.bg.(rtr) Nicolae GROPAN