marți, 26 septembrie 2017

COMUNICAT 7/FMR/26.09.2017
Va facem cunoscut ca in ziua de 6 octombrie 2017, intre orele 08.00-12.00, in Bucuresti, se va desfasura o actiune de protest organizata de Federatia Militarilor din Romania, prin AORR si ROMIL, membre ale FORUMULUI structurilor asociative ale militarilor, actiune desfasurata sub genericul – MARSUL TACERII – si materializata prin depuneri de coroane, mars si adunare publica.
Fiind un mars al tacerii si demnitatii, nu se folosesc mijloace acustice, nu se striga lozinci, nu se tin cuvantari, exceptie facand citirea, in parcul Izvor, a mesajului ce va fi inmanat domnilor Paolo ALLI, Presedintele Adunarii Parlamentare NATO, Vergil CHIȚAC, Seful delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara NATO, David HOBBS, Secretarul General al Adunarii Parlamentare NATO.
Se pot folosi panouri sau bannere cu inscrisuri intr-un limbaj civilizat, fara injurii si incitari la ura sau violenta.
Actiunea va incepe prin depuneri de coroane de flori si constituirea dispozitivului de mars, va continua cu un mars si se va incheia printr-o adunare publica si inmanarea unui mesaj catre participantii la Sesiunea Adunarii Parlamentare NATO -Bucuresti,6-9 octombrie 2017.
Depunerile de coroane vor avea loc la : -Monumentul Eroilor Geniului ( Statuia LEUL – Cotroceni ) Monumentul Eroilor Patriei (UNAp) si Monumentul Eroilor militari romani cazuti la datorie ( Parcul Tineretului ).
Marsul se va desfasura , pe spatiile pietonale, de la locul de depunere a coroanelor de flori la locul desfasurarii Adunarii publice ce se va organiza in Parcul Izvor.
Scopul actiunii de protest este manifestarea totalei dezaprobari fata de actiunile desfasurate de actuala conducere a statului impotriva militarilor activi si in rezerva dar si de a informa reprezentantii NATO cu masurile luate de Romania impotriva rezervistilor militari.
Rugam ca toti cei care doresc sa se alature actiunii noastre, sa se prezinte in data de 6 octombrie 2017 , orele 08.15 , la Monumentul Eroilor Geniului – Statuia LEUL sau ( functie de domiciliu ) Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în teatrele de operaţii şi pe teritoriul României ( Parcul Tineretului ).
               Presedintele Federatiei Militarilor din Romania
Presedinte al FORUMULUI structurilor asociative ale militarilor
                           Gl.bg.(rtr) Nicolae GROPAN