marți, 16 mai 2017

COMUNICAT

Presedintele Asociatiei ROMIL col.r. Marian Tudor, a participat astazi 16.05.2017  la dezbaterile din Comisia pentru Munca  a SENATULUI ROMANIEI pe marginea Legii salarizarii unitare. La dezbateri au participat presedintele Federatiei Militarilor din Romania, general ret. Nicolae Gropan, presedintele Asociatiei Ofiterilor in Rezeva din Romania, general Virgil Balaceanu si presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual din MAI, dl.Dumitru Coarna.
In interventia sa, dl. Gl Gropan a subliniat gravele devieri constitutionale ale prevederilor Legii salarizarii unitare, in privinta pensiilor militarilor si totodata a subliniat derapajele prevederilor acestei legi in privinta soldelor militarilor angajati pe baza de contract.
Maine, 17.05.2017 vor continua dezbaterile pe articole si speram, sa se dezbata si renumitul art. 40, articol care nu isi are locul in aceasta lege, avand in vedere ca se refera la pensii si nu la salarii.
Speram ca membri comisiei si in special ministrul muncii si justitiei sociale, sa inteleaga demersurile noastre privind egalitatea de tratament in domeniul pensiilor.
Suntem surprinsi de absenta reprezentantilor MApN la aceste dezbateri, absenta ce nu face decat sa sustina LIPSA , TOTALA, DE IMPLICARE  a ministerului apararii in solutionarea problemelor personalului acestui minister.

     Presedintele Asociatiei ROMIL

              Col.r.Marian Tudor