vineri, 19 mai 2017

COMUNICAT
17.05.2017
In data de 17.05.2017 au continuat in Senatul Romaniei la Comisia pentru munca si protectie sociala dezbaterile pe tema Legii salarizarii unitare, dezbateri la care au participat Presedintele Asociatiei ROMIL (ROMIL), col(r) Marian Tudor, Presedintele Asociatiei Ofiterilor in Rezeva din Romania (AORR), gl(r) Virgil Balaceanu  si Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual (SNPPC), dl Dumitru Coarna.
A fost dezbatut si renumitul art. 40, articol care la primul vot a fost amendat la propunerea doamnei Lia Olguta Vasilescu. Prin propunerea doamnei ministru s-a votat ca suspendarea actualizarii pensiilor sa se faca pana la 1 ianuarie 2019.
Au fost respinse amendamentele propuse de Comisia de aparare ordine publica si siguranta nationala, Comisia juridica si Consiliul legislativ.
Mentionez ca doamna ministru a subliniat faptul ca a propus acest amendament in urma discutiilor cu reprezentanti ai asociatiilor militarilor in rezerva ( ROMIL si AORR) si a constituit o solutie de moment.
In urma discutiilor pe care Presedintele Sindicatului National al Politistilor si Personalului Contractual, dl. Dumitru Coarna, le-a avut la Curtea Constitutionala, in cadrul comisiei s-a revotat art.40 si a fost eliminat din continutul legii.
Mentionez faptul ca dialogul este singura solutie pentru a ne face intelesi. Discutiile cu doamna ministru au demonstrat ca, la nivelul Guvernului nu se cunosc adevaratele probleme ale pensionarilor din sistemul de siguranta nationala, ba mai mult, datorita interventiilor, de multe ori aberante, ale unor asazisi lideri sindicali ai rezervistilor militari se distorsioneaza imaginea acestei familii ocupationale.
Prin noul vot, membri comisiei si in special ministrul muncii si justitiei sociale, se pare, ca au inceput sa inteleaga demersurile noastre privind egalitatea de tratament in domeniul pensiilor.
Ramanem, in continuare, dezamagiti de absenta reprezentantilor MApN la aceste dezbateri, absenta care demonstreaza inca odata, faptul ca acest minister, nu numai ca nu se implica in solutionarea problemelor calitatii vietii personalului militar dar si actioneaza in contradictie cu solicitarile acestuia.
Speram ca, macar, la dezbaterile pe anexe sa participe si reprezentanti ai MApN, nu de alta dar credem ca nu vor mai incerca sa ....INGHETE....si cresterile salariale asa cum au solicitat prin art. 40.

Presedintele Asociatiei ROMIL

       Col.r. Tudor Marian