joi, 20 decembrie 2018

SCRISOARE DESCHISA ADRESATA DOMNULUI RADU TUDOR DE PRESEDINTELE IN EXERCITIU AL FOUMULUI SRTUCTURILOR ASOCIATIVE ALE MILITARILOR DIN SISTEMUL NATIONAL DE APARARE, ORDINE PUBLICA SI SECURITATE NATIONALA, dL General de brigada in retragere NICOLAE GROAPAN

Scrisoare deschisa domnului Radu Tudor – realizator al emisiunii ,,Punctul de intalnire” Antena 3

Domnule Radu Tudor,
Apreciez preocuparile dumneavoastra constante in reflectarea unor aspecte legate nemijlocit de viata militara.

Nu pot insa sa nu subliniez ca in multe emisiuni ale dumneavoastra, in special in cele care aveti invitati ministrii apararii Mihai Fifor si Gabriel Les, fostul ministru al muncii Lia Olguta Vasilescu sau politicieni de varf , se propaga date false, afirmatii fara acoperire sau,,adevaruri combinate, in aceeasi fraza cu neadevaruri”

Ultima exemplificare este emisiunea in care l-ati avut ca invitat pe domnul Gabriel Beniam LES – ministrul apararii.
Am cerut de mai multe ori,prin e-mail, fax sau pe paginile de facebook ale realizatorilor, in numele camarazilor pe care ii reprezint, sa avem un drept la replica. DAR NIMIC. Personal nu stiu ce sa cred. Oare pensionarii militari au interdictie la Antena 3? 
Nu stiu daca intentionat sau nu, INVOLUTIA CONTINUA A DREPTURILOR MILITARILOR, este reflectata invers. Corect ar fi sa aveti si pozitia celeilalte parti, adica si a sclavului nu numai a stapanului.

Legea nr.504/2002 din11iulie2002- Legea audiovizualului, cu modificarile si completarile ulterioare, ART.41 1)Orice persoană fizică sau juridică, indiferent de naţionalitate,ale cărei drepturi sau interese legitime,înspecial reputaţia şi imaginea publică,au fost lezate prin prezentarea defapte inexacte în cadrul unui program, beneficiază de dreptul la replică sau la rectificare. 
(3)Difuzarea rectificării sau acordareadreptului la replică nu exclude dreptul persoanei lezate să se adreseze instanţelor judecătoreşti
In baza legii si articolului mentionat va solicit dreptul la replica in aceleasi conditii ca cele ale invitatilor enumerati.
Noi vom prezenta date, fapte si documente reale nu analize aproximative. 
In speranta ca cel putin in al doisprezecelea ceas vom obtine dreptul legal la replica.

Gl.bg.(rtr) Nicolae GROPAN – Presedinte al Ligii pentru Apararea Drepturilor Pensionarilor Militari si al Federatiei Militarilor din Romania, Presedinte in exercitiu al Forumului Structurilor Asociative din SNAOPSN
Bucuresti 20.12.2018